Társaságunk bemutatása

Szakértő társaságunk azzal a céllal alakult 2016-ban, hogy az ingatlan értékelés területén a legfelkészültebb és legnagyobb szakmai tapasztalattal bíró igazságügyi szakértőket egy közösségbe tömörítse és ezáltal jelenlegi és jövőbeni partnereinket legmagasabb színvonalon szolgálja ki.

Fő tevékenységünk az ingatlanok piaci és hitelfedezeti értékének megállapítása, valamint termőföldforgalmi és ingatlan-értékbecslési igazságügyi szakértés.

Társaságunk tagjai több, mint 15 éve foglalkoznak ingatlanvagyon értékeléssel, azonban szakértőink között olyan kollégák is akadnak, akik ez elmúlt 25 évet ezen a területen töltötték. A jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezünk az üzleti-jövedelemtermelő ingatlanok (mezőgazdasági ingatlanok, termőföldek, valamint ipari, kereskedelmi, turisztikai és szolgáltató létesítmények) értékelése terén. Munkatársaink az elmúlt évek során több ezer ingatlan értékbecslését végezték el, elsősorban banki hitelek jelzálog fedezetének megállapításához, de rendszeresen készítünk szakértői véleményeket és tanulmányokat állami intézmények, önkormányzatok, gazdasági társaságok és magánszemélyek részére is. Szakembereink többsége igazságügyi szakértő, akik rendelkeznek valamennyi, jogszabály által rögzített, az ingatlan-értékbecslői tevékenység gyakorlásához szükséges jogosítvánnyal, továbbá EUFIM („Európai Felsőszintű Ingatlanértékelő Minősítés”) minősített vagyon értékelők.

Az 1/2010. (I. 14.) FVM rendelet értelmében termőföld-forgalmazó, és termőföld-értékbecslő tevékenységet az folytathat, aki a Vidékfejlesztési Minisztérium által vezetett névjegyzékbe felvételre kerül. Munkatársaink a névjegyzékben regisztrált szakemberek, így termőföld értékbecslés készítésére hivatalosan is jogosultak. Ugyanakkor figyelmet fordítunk a kollégák folyamatos továbbképzésére, annak érdekében, hogy biztosíthassuk a folyamatos szakmai fejlődést.

Elsődlegesnek tartjuk a Megbízóink igényeinek kielégítését, ezért a szakértői jelentések és szakvélemények mindegyike egyedinek tekinthető.

Folyamatosan törekszünk a szakvélemények elkészítéséhez szükséges technikai háttér és eszközpark fejlesztésére. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk adataink biztonságára és védelmére. E tekintetben az egyik vezető világpiaci vállalat, a Tresorit rendszerét használjuk. A hazai jogszabályi környezetnek megfelelően GDPR szabályzatunk egyértelműen szabályozza a rendelkezésünkre bocsátott adatok felhasználásának körét, azok kötelező tárolási módját, illetve a megsemmisítés határidejét. A környezettudatosság jegyében 2018-ban egy új vállalatirányítási rendszert vezettünk be, amelynek köszönhetően tevékenységünk során folyamatosan növeljük az újrafelhasznált papír és műanyag termékek mennyiségét. Ügyelünk arra, hogy beszállítóink rendelkezzenek ezirányú minősítéssel és tanúsítvánnyal.

2019 óta építésügy szakterületen belül az alábbi szakterületekkel egészítettük ki tevékenységünket: épületszerkezet, építéstechnológia, építési beruházás. A szakterületeink bővülésével lefedtük az építésügy legfontosabb területeit.

Az ingóságok területén szintén a szükséges kompetenciával rendelkezünk, főként ha kulturális javak értékbecsléséről van szó.Társaságunk használt cikkek, bútorok, szőnyegek, használati tárgyak értékelését épp úgy ellátja, mint a régiségnek minősülő festmények és iparművészeti tárgyakkal kapcsolatos szakvélemények elkészítését.

2020-tól az erdőgazdálkodás, erdei és mezőgazdasági vadkár tekintetében is előreléptünk. Szakértő kollégáink erdő- és agrármérnöki végzettséggel rendelkező igazságügyi szakértők. Az ország teljes területén vállaljuk erdei és mezőgazdasági vadkár becslését peres és nem peres (jegyzői) eljárásokban.

MUNKATÁRSAINK

Rembeczki Dorottya

ügyvezetői asszisztens

Magyari-Fucskó Kitti

ügyvezetői aszisztens

Verók Tamás

igazságügyi szakértő

Krisánszky Tímea

igazságügyi szakértő

Dr. Lugossy Ágnes Mária

igazságügyi szakértő

Bathóné Dr. Messinger Ágnes

igazságügyi szakértő

Dr. Bujdosó Géza

igazságügyi szakértő

Varga Ágota Éva

igazságügyi szakértő

Nagy Nikoletta

értékbecslő

Tűzkő Péter

igazságügyi szakértő

Dr. Mendel Ákos

igazságügyi szakértő

Miklós Balázs

technikai munkatárs

Füstös Bálint

ügyvezető, igazságügyi szakértő

 

Korábbi megbízóink: